IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Juke порасна и получи "робот" вместо вариатор

Второто поколение на кросоувъра смени платформата и излиза само с един двигател

Nissan Juke порасна и получи

Компанията Nissan представи второто поколение на компактния кросоувър Juke. Моделът преминава на нова платформа, благодарение на която е пораснал на размери и е станал по-вместителен, но в същото време е по-лек от своя предшественик.

В основата на втория Juke е платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която е използвана и за новите Renault Captur и Clio. Дължината на кросоувъра е 4210 мм, широчината  1800 мм, а височината - 1595 мм. Така той е по-дълъг с 85 мм, по-широк със 170 мм и по-нисък с 30 мм. 

Nissan Juke

Свободното пространство за краката на пътниците отзад е увеличено с 58 мм, а обемът на багажника е нараснал от 354 на 422 литра. За сравнение, багажникът на "баткото" Qashqai предлага само с 8 литра повече. Въпреки нарасналите габарити, кросоувърът е с 23 кг. по-лек от предшественика си.

Дизайнът на Juke е претърпял доста промени, като в Nissan са заложили на остри линии на каросерията, нова решетка на радиатора и различни светлини. Кросоувърът обаче запазва разпознаваемите фирмени черти, сред които са кръглите фарове. Най-сериозната промяна в салона е преместването на екрана на мултимедията в отделен корпус.

Nissan Juke

При излизането си пазара новият Nissan Juke ще се предлага единствено с 1,0-литров турбодвигател с 3 цилиндъра, развиващ 117 к.с. С този мотор се оборудва и хечбекът Micra. Той работи с 6-стеенна механична скоростна кутия или със 7-степенна роботизирана с два съединителя, която заменя досегашния вариатор. На по-късен етап ще излезе и с модификация 1,5-литров агрегат, както и версия Nismo.

След смяната на поколенията Juke е получил система за полуавтоматично управление ProPilot c функция за удържане в лентата и активно аварийно спиране. За модела се предлага и последната версия на информационно-развлекателния комплекс NissanConnect с 8-инчов сензорен дисплей и поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Джуката, невероятната джука, проектирана от жълтур, напасал се с халюциногенни гъбки, а каква резачка ще е бате, с тоя трицилиндров змей мотор,да му мислят ония с вагените,направо БМВ килър.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До пича с аудито нов ( преди 4 години )
    Ричи Величков, разумен човек би взел нов Нисан пред Ауди нов внос. Ама теб щом си те кефи да сядаш на седалката, където чичо Ханс е пърдял 5-10-15 години, твоя си работа. Я си карам дачията, ама освен мен и жената, никои не е пърдял вътре. Правиш ли разликата? Нещо като обществен *** и *** вкъщи.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    малко по-добре от стария, но все така грозно. #1 - Купува се от кифли и гейове основно..
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Например ще се похваля, че разбирам какво са написали другите - за разлика от тебе. А колата ти може да е струвала 47 000 евро като нова - т.е. 15 г. преди да я купиш.
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 Колата ми струва 47 000 евро, а не 80 000 лв и то нов внос и то аЛуди за 60 000 лв! Мен щеше да ме е срам да се хваля с нов внос и то с такъв кокошарник за който говориш. във вашето село може да си 1, но това не значи, че караш кола, а чисто и просто стара 0пАрдяна каруца, която, като нова трудно може да се нарече премиум, а като стара си е една 100 %това талига. Похвали се с нещо друго! Знаем, че обичах хвалбите! Почвай сега на свой ред да разпитваш кой,какво кара!Репертоара ти ВАГи е ясен
  • #5
    5 rate up comment 10 rate down comment
    ДаДа ( преди 4 години )
    Грозно, по-грозно, най-грозно, Nissan JOke.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пожелавам ти и ти някой ден да можеш да отделиш 80 000 лв. за кола. Тогава да те видим дали ще избереш Ауди на 60 хил. за тези пари или нов Нисан.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Викаш не е убаво, красиво и здраво, като премиум нов внос! Друго си е колата ти да е с неизвестен брой собственици, неизвестна сервизна история, но на 123 000 реални километра, каран от пенсионер, който е ходил само до магазина да си купува хляб и до аптеката за лекарства. Дори може и бастуна да си го е забравил в багажника... :)))
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Juke Nismo RS ( преди 4 години )
    До #1Със сигурност няма да си купиш ти! Таргета е съвсем друг, със сигурност няма да е Бай *** :)Хайде жив и здрав!
  • #1
    16 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ужас, кой ги купува тези уродливи коли