IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спиращи сами коли на Nissan предизвикали 14 катастрофи

Компанията ще вкара в сервизите си над 500 000 автомобила

Спиращи сами коли на Nissan предизвикали 14 катастрофи

Националната администрация за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) обяви за наличие на сериозен дефект при кросоувъра Nissan Rogue. От ведомството съобщават за 87 жалби от собственици на модела, при които системата за аварийно спиране се е активирала без нужда от това. Общо до момента са преброени 843 такива случая, като при 14 от тях се е стигнало до катастрофи с 5-има пострадали.

С проблема са се сблъскали американски собственици на Nissan Rogue и Rogue Sport, моделни години 2017 и 2018. При тях системата за аварийно спиране е включена в базовото оборудване. Тя се активирала сама при движение по равен път, като пострадалите искат от NHTSA да принуди Nissan да проведе сервизна акция. Общият брой на автомобилите от двата модела в Щатите е 553 800.

Nissan Rogue

От компанията предложиха на собствениците да докарат своите коли в сервизните центрове да обновяване на системата, но не гарантират, че това ще има 100-процентов ефект и ще реши проблема. 

Nissan вече проведе една такава сервизна акция, която засегна 75 358 Rogue и Rogue Sport, продадени в Канада. Тогава от компанията заявиха, че системата сработва по погрешка при приближаване на железопътни линии и пътни знаци, които висят над пътя.

Снимки: Nissan

 

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    sam ( преди 4 години )
    нисаните по добре да ги направят въобще да не тръгват... така по добре ще спират...
  • #5
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Един мой познат си купи Лексус РХ450, на втория месец, колата се саморазпадна на пътя, добре че беше гаранционна, че трябваше да си купува нова.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    мнение ( преди 4 години )
    Един познат си купи чисто ново А4 и на два пъти колата набива спирачки и жив късмет че е нямало кола зад него , ходи до представителството и се предполага че му инсталираха новата версия и вече няма да има таки случки.Но пък миналия месец му "падна" скоростната кутия и добре че като купил коллата платил за 2 години допълнителна гаранция, та си спести 8500? .
  • #3
    11 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Изобщо не ми трябва такава система, лошото е че ще стане задъжителна.
  • #2
    21 rate up comment 9 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Ако не се бяха заиграли с рендетата, сега щяха да са в един по добър свят , заедно със сааб и ровър например.
  • #1
    7 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Така е като се заиграха с Рендетата. Нищо хубаво от полудържавната перачница няма...