IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren Senna се оказа с дефектен двигател

При някои от хиперколите има опасност от запалване

McLaren Senna се оказа с дефектен двигател

Британският производител McLaren обяви старт на сервизна акция, която ще засегне хиперколата Senna. Проблемът е в кабелите на електрическата система на автомобила, като той може да доведе до различни повреди  - от излизане от строя на катализаторите заради неизгоряло гориво до запалване и изгаряне на двигателя.

Причината е неправилно монтиране на кабелите в отсека на мотора. Те влизат в контакт с панела за защита от прегряване, което нарушава изолацията им. Така се стига до прекъсване, което води и до изключване на двигателя. Проблемът е открит още на 1 август при преглед на един от вече продадените автомобили.

McLaren Senna

Компанията покани всички собственици на McLaren Senna в сервизите си, като обяви, че отстраняването на проблема ще отнеме не повече от 2 часа. Ремонтът ще бъде за сметка на производителя.

Едновременно с това от McLaren обявиха, че спират производството на друга своя хиперкола - P1 (на до.ната снимка). От нея са направени 375 бройки, като които са с хибридно задвижване. Проблемът е, че този тип агрегати прави автомобила прекалено тежък и това влошава неговите динамични характеристики. От компанията са категорични, че ще продължат да произвеждат електрифицирани модели, едва след като бъде създаден подходящи силови агрегати за тях.

McLaren P1

Впрочем, това съвсем не означава пълен отказ от този тип задвижване. В момента инженерите на британския производител работят над изцяло електрически модел, който едновременно ще бъде много бърз и много лек, съобщава изданието Motoring като се позовава на маркетинг-директора на компанията Джейми Корсторфайн.

"Ще предложим електрически модел, едва когато се убедим, че той ще е най-добрият на пазара в този клас. Това може да стане не по-рано от 2024 г. Нашите конструктори обръщат особено внимание на намаляване на теглото на автомобила, тъй като то е един от основните фактори. Няма обаче закъде да бързаме, по-добре е да изчакаме тази технология да бъде доведено до съвършенство", обясни топ-мениджърът.

Снимки: McLaren

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Макарон ( преди 4 години )
    Вижте видеото на Salomondrin, гори като факла Senna-та.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Фен на Ферари ( преди 4 години )
    А що пък трябва да правят лимитирана версия с името на Шумахер? Всяка компания има политика при избирането на имена на моделите си. Политиката на Ферари е друга, а и още повече Шумахер е жив и малко не е редно. Все едно искат да го погребат. Мисли малко с главата си! А и теб какво те бърка как ще се казва съответното Ферари, като никога няма да го имаш?
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Шуми фен ( преди 4 години )
    Ферари защо не направят в чест на най-великия от Формула 1 лимитирана версия примерно Ферари Шумахер. Всеки който има възможност би си купил такъв автомобил.
  • #2
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Warwicksz ( преди 4 години )
    Скапана кола какъвто бешд и самият Сена.Я как си пасват нещата.
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пак подвеждащо и изключително елементарно заглавие, което няма нищо общо с написаното по-долу! Опасност от запалване заради кабел в никакъв случай не означава дефектен двигател драги ми комедиантски ***! А относно отказа им да правят електрически модели се вижда, че Тесла са направили наистина супер кола и съперниците се отказват, защото не могат да достигнат характеристиките и. За цената да не говорим. Просто Тесла зададе новите стандарти. От Порше се мъчат, но никакъв шанс и за тях!