IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Patrol получи нов дизайн и стари мотори

Японците модернизираха един от най-старите си модели

Nissan Patrol получи нов дизайн и стари мотори

Първото поколение на Nissan Patrol се появи още през 1951 г. и оттогава от всъдехода са продадени близо 2 млн. бройки. Това не може да се сравнява с постижението на големи конкурент Toyota Land Cruiser и нейните 10 млн. продажби, но все пак е достатъчно, за да може Patrol да се утвърди като един от популярните модели в този клас.

В Nissan решиха, че е време да обновят сегашното покоение на модела, което е на пазара от 2010 г. Премиерата на всъдехода се състоя в Абу Даби, а съвсем скоро ще бъде представена и версията на автомобила за САЩ, където той се продава под друго име - Armada.

Nissan Patrol

Всъдеходът е максимално осъвременен, като е получил модерни фарове във формата на бумеранг, нови брони и брутална решетка във фирмения стил V-motion, който се появи при последните модели на Nissan. В задната част са се появили хромирани елементи, но като цяло Patrol запазва познатия от години силует.

В интериора на всъдехода е поставена нова централна консола с два дисплея, като горният е за мултимедийна система, а долният управлява допълнителните функции. От Nissan съобщават, че работата на климатика е подобрена благодарение на промяната на въздушния поток (тази система е особено важна за Близкия Изток).

Nissan Patrol

Мултимедията вече може да се свързва със смартфони, а броят на асистентите на водача е увеличен с включването на функция за разпознаване на пешеходци. Подобрена е и системата за намаляване на вибрациите в салона, както и шумоизолацията. Освен това, се предлага скъпа кожа за волана и седалките.

Що се касае до моторите, то промени няма. В Близкия Изток Nissan ще продължи да предлага 4,0-литровия V6 с мощност 275 к.с. и 394 Нм въртящ момент, както и 5,6-литровия V8 с 400 к.с. и 560 Нм. Двата двигателя работят с фирмената система за задвижване на четирите колела All-Mode 4x4. 

Nissan Patrol

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 14 rate down comment
    sam ( преди 4 години )
    Грозотия и вътре и отвън... все едно си го поръчал от китайския бангууд или е внос от илиянци
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    "Nissan Patrol получи нов дизайн и стари мотори" - само не разбрах какво ново се очакват всички от двигател с вътрешно горене !!!
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Като преписвате мислите ли?Много ми беше важно да науча, че този камион се предлага в близкия изток с точно тези мотори. И с подобрената климатична система, което е важно за арабелите. Много съм се притеснил, да не вземат да настинат сега.