IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati обяви планове за електрифицирано бъдеще

За производството на новите модели ще бъдат извършени милиардни инвестиции

Maserati обяви планове за електрифицирано бъдеще

Накъде отива Maserati? Марката представи детайлен продуктов план в изненадващо съобщение, обещавайки много нови модели, електрифицирани автомобили и автономно движение.

Бъдещите модели на марката ще бъдат изработвани изцяло в Италия и ще разполагат хибридни или акумулаторни системи. Изцяло електрическите модели на Maserati ще притежават типичната за марката динамика в комбинация с технологии за акумулаторите от следващо поколение. Под това се разбира различни режими на движение, удължен пробег и ултра бързо зареждане, според прес-текста на компанията.

Всички нови модели, включително актуализираните актуални, ще притежават серия от способности за автоматизирано придвижване. В началото това ще бъдат подобрени асистенти за движение по магистрала (ниво 2) и Hands free (ниво 3). Във втория режим е включена възможност да маневрира между лентите за движение и да спира до пътя ако шофьорът не е в състояние да поеме контрола върху автомобила.

Maserati

Първото електрифицирано возило на италианците ще бъде Ghibli, който ще се появи като хибрид пред 2020 г. Първото изцяло ново Maserati ще бъде спортен автомобил с очакваното име Alfieri. Ще последва и нов SUV.

За цялостната промяна на облика на марката производствените мощности в Касино и Торино ще бъдат обновени с инвестиция от по 800 милиона евро за всяка.

Снимки: Maserati

0 от 500