IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW работи върху нов V8 двигател

Моторът ще бъде с обем 4,0 литра и ще получи е част от хибридна система

BMW работи върху нов V8 двигател

Компанията BMW ще продължи да развива гамата си от 8-цилиндрови бензинови мотори N63/S63, съобщава изданието BMWBlog, като се позовава на свои източници. Новият вариант на двигател ще получи името S68, като отново ще е V8, но ще бъде с намален обем и ще получи електрическа подкрепа.

Предполага се, че новият V8 двигател е проектиран да работи в комбинация с електромотор. Хибридната система ще позволи на BMW да покрие строгите екологични норми, а намаляването на обема от 4,4 на 4,0 литра се прави най-вече заради пазара в Китай. Там за автомобилите с двигатели над 4,0 литра се плащат увеличени данъци.

Засега липсват други подробности за новия двигател. Очаква се той да дебютира след 2-3 години при ограничената серия на седана BMW M5, която ще получи името CS. Дотогава M-версиите на моделите на баварците трябва да поучат хибридно задвижване. То ще бъде и от двата вида - стандартно и със зареждане от електропреносната мрежа.

Любопитното е, че в BMW продължават да развиват V8 двигателите си, за разлика от техните основни конкуренти в Германия. Само преди седмица Daimler обяви прекратяване на програмата, която се занимава с разработки на двигатели с вътрешно горене. Същото преди година стори и концернът Volkswagen.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 4 години )
    Пак нещо не са до разбрали и ни баламосват,v8 и редови 4 цилиндров,не е едно и също.и така,последно кой двигател ще става хибрид.?