IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото BMW 7-Series ще промени индустрията

Топ-версията на седана ще бъде най-мощният модел на марката

Електрическото BMW 7-Series ще промени индустрията

Германският производител BMW смята да нанесе съкрушителен удар на всички конкуренти в сегмента на електрическите автомобили. Това ще стане с излизането на новото поколение на флагмана 7-Series, което ще получи версия само на ток.

По информация на BMW Blog, топ-версията на бъдещата "седмица" ще бъде оборудвана с батерия с капацитет 120 кВт/ч. Това е доста впечатляващ показател, тъй като при показаното наскоро Porsche Taycan той е 93,3 кВт/ч. Мощността на електромоторите при седана на BMW в този вариант ще е 680 к.с., а пробегът с едно зареждане - 600 км. Съответно, това ще е и най-мощното серийно BMW в историята на марката.

Баварците ще предложат и базова версия на електрическата 7-Series, която ще развива 500 к.с, а пробегът ще е около 480 км. Батерията в този случай ще има мощност от 100 кВт/ч. И двете модификации ще имат система за задвижване на четирите колела с гъвкав контрол на тягата на всяка ос. Както и Taycan, така и бъдещото i7 (по-мощната версия ще се казва i7S) ще може да се зарежда от станция с напрежение 800 волта.

Дебютът на следващото поколение на BMW 7-Series ще е през 2021 г., така че дотогава големите конкуренти в сегмента ще имат време да измислят нещо по-впечатляващо.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Mapuo ( преди 4 години )
    С толкова малък пробег са за никъде, все-едно да си зареждаш телефона всеки ден вместо веднъж в седмицата, няма как да стане. Някои хора не са виждали електромобил на живо, но станаха спецове... Еее велик народ сме бе. И да не ви стига пробега, ще си планирате маршрута спрямо някоя станция за зареждане. Ама тогава как ще се хвалите, че сте минали София - Варна за под 3 часа... веднъж годишно при това.Ако нещо не ви е по джоба или не е практично за вашите конкретни нужди, не е всеобщ проблем.
  • #14
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Глупости ( преди 4 години )
    Тесла са непобедим до този момент, всичко останало е празни приказки..
  • #13
    8 rate up comment 7 rate down comment
    USA ( преди 4 години )
    БМВ, Мерцедес, Фолксваген да не говорим за тях . Тесла си е Тесла. Каквито да ми ги приказвате никой не може да стъпи и на малкото пръстче на Тесла.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    600 км пробег = 280 км, ако си на магистралата със 150-160 км/ч, надул си радиото и климатика поддържа 22С през лятото...
  • #11
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 4 години )
    Сега разбрах защо автопарка в България е толкова стар. 90% от българите все още изчават някой производител да пусне автомобил на ток с поне 1000 км пробег, че сегашните не удовлетворяват всекидневните им нужди. Останалите 10% явно са на зор и са се примирили и са си купили това което предлага пазара за момента. Пък и какво ще се хабиш да слагаш мост на електромера за да зареждаш някаква мижава батерия. Българина мисли мащабно, той трябва да е на далавера иначе не си мърда пръстта.
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Веско ти никога няма да си купиш такава 7ма серия, така че не се тормози къде ще я зареждаш
  • #9
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Ами да ( преди 4 години )
    1000км пробег ти трябва за бг,иначе не върши работа електричка.
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Веско ( преди 4 години )
    И как ще отида някъде на 500км в едната посока и да се върна,след като няма две,а няма и зарядни на село и в малките градове.не ми върши работа.само бензин и дизел,това е
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да бе, събаелем рано-рано!
  • #6
    10 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до: expert Колко калпави са НЕМСКИТЕ електрички забрави да кажеш. Те са калпавите, а не другите, като Тесла например, които не само имат най-добрият пробег, но и са доста бързи, а като цена за това което предлагат са 1. Просто там няма кой да ги бие. По светофарите без шум, без форсиране и без вътрене на гуми отвяват разни префърцунени спортистчета, които бълват облаци дим...