IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В BMW все пак не се отказват от идеята за ново М1

Баварците са променили стратегията си за подобен автомобил

В BMW все пак не се отказват от идеята за ново М1

Наскоро шефът на BMW M - Маркус Флаш, директно заяви, че спортното подразделение на баварския производител не се нуждае от суперкола, тъй като има в гамата си купето M8. И повече от това не е нужно на компанията. В интервю за Top Gear обаче Флаш разкри, че е настъпила промяна в тази стратегия.

"Имаме напълно конкретни планове за създаването на собствен автомобил, който не е свързан с нито един модел от гамата на BMW", обясни Флаш, но отказа да разкрие дали това ще бъде суперкола, която може да се превърне във флагман на М-подразделението на компанията.

С други думи, засега няма потвърждение, че в BMW M са готови да поемат по пътя на техния основен кокурент Mercedes-AMG, където вече са готови със суперколата си One, а тя не е свързана с никой от моделите на Mercedes-Benz в момента. Баварците също имат подобен автомобил - BMW Vision M Next (на снимката горе), като засега той е само концепция, но вече се говори и за появята на серийна версия. Този модел ще се превърне в приемник на позабравеното вече BMW M1 (на долната снимка).

Флаш обаче разкри, че в подразделението напълно сериозно се отнасят към идеята за бъдеща електрификация на моделите си. Според него, в момента шансовете за направата на хибриди, електромобили или автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене са напълно еднакви. В BMW M обаче ще се насочат към електрификация на моделите си, едва когато разполат с технология за направата на пълноценен М-модел - с присъщите на бранда характер, динамика и управляемост.

Снимка: BMW

0 от 500