IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M Motorsport показа нов автомобил

Състезателната кола е създадена на базата на M2 Competition (ВИДЕО)

BMW M Motorsport показа нов автомобил

Най-мощната версия на модела BMW 2-Series в момента е M2 Competition, като именно този автомобил е в основата на новата състезателна кола, създадена от спортното подразделение на баварците M Motorsport. То показа прототип на машината, покрит с камуфлаж, но не разкри нейните технически характеристики.

Все пак, няма да чакаме дълго за тях, тъй като дебютът на колата в състезания е съвсем скоро. Той ще се състои на 3 август на Северната дъга на "Нюрбургринг", където ще се проведе поредния кръг от шампионата VLN Endurance. Именно в него ще участва и новият автомобил.

BMW M2

От BMW твърдят, че моделът ще бъде преддназначен само за състезания, при това от по-ниски категории. Идеята на екипа, създал машината, е тя да бъде много бърза, но едновременно с това и лесна за управления, като на нея ще могат да се обучават начинаещи пилоти. Колата вече е тествана на писти във Франция и Португалия.

В 6-часовата гонка на Северната дъга купето ще участва за тима на BMW Motorsport, като ще бъде управлявано от пилотите Байтске Висер (Холандия) и Йорг Вайдингер (Германия). Любопитното е, е вторият е инженер в подразделението BMW M и съответно е част от екипа, разработил автомобила.

Очаква се на базата на този автомобил през 2020 г. да излезе "гражданска версия", така че надпреварата на "Нюрубргринг" освен състезание ще представлява и тестови изпитания на модела. Дали обаче това ще бъде очакваната с огромно нетърпение от февовете на BMW версия M2 CS, все още не е ясно.

Снимки и видео: BMW

0 от 500