IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Папараци издебнаха бъдещия флагман на BMW

iNext има правоъгълен волан, огромна мултимедия и, за разлика от концепта, нормални врати

Фотографи успяха да заснемат iNext, бъдещия електрически флагман на BMW, година и половина преди очакваната му премиера. Автомобилът, който ще е на върха в новата електрическа гама на баварците и директно ще се конкурира с Tesla Model X и Audi e-Tron, изглежда готов като екстериорен дизайн.


BMW iNext


Шпионските кадри за пръв път ни позволяват да погледнем и в интериора. Някои от елементите в него, като скулптирания продълговат волан, са явно окончателни варианти, докато други, като скоростния лост, още не са готови.

Ясно е, че iNext ще има огромен екран на информационната система, широк почти колкото таблото, и дигитални прибори пред водача. Екранът ще е монтиран върху минималистична магнезиева скоба и ще изглежда, сякаш се носи във въздуха.


BMW iNext


Колкото до необичайната форма на волана, от BMW вече обясниха, че тя цели да улесни шофьора, когато реши да поеме управлението от автопилота - така човекът по-лесно ще прецени какъв е моментният ъгъл на завиване.

Във волана ще има вградени и оптични влакна, които чрез светлинни сигнали ще уведомяват водача когато автономното управление може да бъде ползвано, и кога се налага той да поеме контрола.


BMW iNext


Личат си и някои сериозни корекции в дизайна спрямо концептуалния модел, показан в Лос Анджелис преди година. Най-вече задните врати, които в прототипа се отваряха напред, сега са конвенционални. Предната решетка е намаляла като размери.


BMW iNext


Като размери iNext ще е близък до днешното Х5, но повече детайли по задвижването и динамичните му способности ще имаме чак наесен. Премиерата е предвидена за началото на 2021 година, най-вероятно на автосалона в Женева.

Още снимки на концептуалния iNext вижте в галерията:


0 от 500