IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M2 става хибрид

Моделът излиза на пазара през 2022 година

Новото BMW M2 става хибрид

Днес BMW M2 Competition е един от най-интересните автомобили на пазара и в арсенала си има традиционен ДВГ. Въпреки това дори "емките" не могат да избягат от все по-строгите стандарти за вредни емисии и различните ограничения по цял свят, а електрификацията е един от начините този проблем да бъде решен.

Широко известно е, че спортното подразделение на BMW е в процес на разработване на лимитираната серия M2 CS, която ще бъде по-бърза и по-лека от конкурентите. CS обаче не е единственото, с което компанията от Мюнхен ще зарадва М почитателите - според западните медии "частично електрифицирано M2" ще се появи съвсем скоро.

Засега няма никакви подробности за този модел. Според BMW Blog обаче M2 ще се превърне в пълноценен плъг-ин хибрид, като най-вероятно ще използва 48-волтовата технология Mild Hybrid и електрически турбокомпресори. Такава система може да осигури на спортния автомобил определен пробег само на ток, а също да увеличи мощността и въртящия момент и да подобри икономичността.

BMW M2 Competition

Още не е ясно кога ще бъде пуснат въпросният хибрид M2, но се смята, че това ще се случи през 2022 г. Тогава автомобилът може да се окаже последната итерация на модела от първо поколение преди пускането на новото купе 2-Series купе, а с него и на новото M2.

Във всеки случай тези, които искат да купят хардкорен M2, евентуално могат да направят предварителна заявка за бъдещия CS. Дебютът му ще се състои на автомобилното изложение в Лос Анджелис, което ще се проведе от 21 ноември до 2 декември. Автомобилът ще бъде оборудван с двигател S55 с две турбини и обем от 3 литра, развиващ 444 коня. Твърди се, че от модела ще бъдат произведени само 2000 бройки.

0 от 500