IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви пълноценен конкурент на Bentley Bentayga

Баварците ще предложат версия на X7 с 12-цилиндров двигател

BMW готви пълноценен конкурент на Bentley Bentayga

Интернет-изданието Bimmer Post публикува изображение на цифров приборен панел с обозначението X7 M60i. Това означава, че BMW подготвя излизането на версия с 12-цилиндров двигател на най-големия си кросоувър.

Баварците вече обявиха, че не виждат бъдеще за своите V12 мотори, но въпреки това модификация с такъв агрегат ще се появи в гамата на X7 и ще остане в нея поне до 2023 г. В момента BMW предлага седан M760Li xDrive, който е оборудван с 6,6-литровия мотор с два турбокомпресора. След фейслифта в началото на годината неговата мощност беше намалена от 610 на 585 к.с., а въртящият момент се увеличи от 800 на 850 Нм.

Засега остава загадка, кога топ-версията на BMW X7 ще се появи на пазара. Този автомобил ще е превърне н пълноценен конкурент на Bentley Bentayga, който също се предлага с V12 двигател. Неговият работен обем и 6,0 литра, а мощността - 600 к.с.

Върху по-мощна версия на X7 работи и ателието Alpina. Нейната модификация ще поучи 4,4-литровия V8 мотор, чиято мощност ще бъде увеличена до 600 к.с. Освен това ще има и версия с 3,0-литров дизел, който ще развива около 450 к.с.

Снимка: Bimmer Post

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 4 години )
    "Спортни" жипки :))) е това е най-голямата простотия и разхищение в автомобилостроенето в днешно време...
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха не знаех, че тревно зеленото било аристократичен цвят, хахахаха, оправи ми деня човече! Ако искаш си бойдисай косата с такъв цвят, за да те мислят за аристократ, хахаха!
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ТрионЧукТесла ( преди 4 години )
    Цвета е хубав-аристократичен, не е за теб. За дизайна си прав-скучен, безидеен, тромав, като някакъв преекспониран Пасат!
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Грозно, грозно, а с този зелен цвят съвсем прилича на земноводно. Не, че Бентугата е много хубава. Явно ще си съперничат кое е по-грозно от двете. Като ги гледам и Санг Йонг започва да ми става симпатичен, а Мултипла направо хубава...