IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota намали разхода на Camry

Хибридната модификация вече харчи 4,5 л/100 км

Toyota намали разхода на Camry

Японската компания Toyota показа нова версия на хибридната модификация на седана Camry. Основната задача пред инженерите на компанията бе да увеличат икономията на горивото. Сега версията вече харчи 4,5 литра бензин на 100 км в смесен цикъл.

Модификацията е създадена върху модулната платформа TNGA. Както се знае, още в началото разработчиците на тази архитектура решиха да обърнат много голямо внимание на интегрирането на хибридни и електрически двигатели. В това тя се различава, да речем, от платформата MQB на Volkswagen.

Под капака на Camry е монтиран 2,5-литров бензинов двигател, който работи в тандем с електромотор. Общата мощност на системата е 175 коня. Честно казано, трудно е да се повярва, че двигател с такава възвръщаемост консумира само 4,5 литра гориво в реални употреба. Най-вероятно резултатът е показан в  тестови цикъл в лабораторията.

Независимо от това, седанът в конфигурацията SL Hybrid е най-икономичният в историята на модела Toyota Camry. Новата хибридна модификация версия се готви да дебютира в САЩ, а кога ще се появи на пазарите в Европа още не е ясно.

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз нищо такова не съм казвал, че не падам под 160 С колегата не сме един и същ човек. А и той нещо се гъбарка с този разход при тази скорост. Няма как да е толкова. Около 6,5-7/100 би трябвало да му е разхода. А тези скорости може в Германия да ги е правил.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    при 180 ега не ти харчи 4.7... по добре не се излагай
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти сам си каза, че не падаш под 160. Кой е джигитът?
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #12 Качи се и пробвай дали не може! Ако нямаш книжка и нямаш право да караш, поне прочети каталожните данни! Самураите не лъжат, както лъжат вурстовете! Да предположим, че не може да вдигат повече от 180 км/ч, което не е истина. Та къде ще я вдигаш тази скорост? На коя магистрала е разрешено? Само в Германия на някои учаастъци от аутобана, но от догодина най-вероятно ще сложат ограничени 130 км/ч. Обсъждат го в Бундестага и ще се случи. Та къде точно ще ги вдигаш бе самоубиецо джигитски?
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8, ясно е че лъжеш, защото никой хАбрид на Лъжльота не може дажвдигне 180.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #10 Като имаш вирус ходи на лекар! Имам обаче съмнение, че нещо с главата ти има, а не вирус! Както и да е Камрито е страхотен автомобил. Изклучително здрав, надежден, икономичен и вози, като премиум автомобил. Много добре направена кола. Хибрида не съм го карал, но едва ли са се изложили при условие,че Тойота са най-добри в хибридните технологии. Препоръчвам,ако търсите кефа да пробвате 3,5 мотора с 270 к.с. Лудница е тая кола с тази атмосферка. Много върви и малко харчи. Невероятна!
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То моята е вирус и харчи средно 5,8 защо ми е тогава хибрид ако ще харчи толкова че и повече както казвате...?
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ?? ( преди 4 години )
    Странна работа сте вие от Аутомедия.."Най-вероятно резултатът е показан в тестови цикъл в лабораторията" ... Чудя се, не беше ли Ваше ревюто на луксозното Камри хибрид - Lexus ES (с/у Audi A6), в което самите вие пишете: "Никога досега тестов автомобил не ни бе показвал на таблото 4.8 литра среден разход" https://automedia.investor.bg/a/6-test-drayv/38475-dobre-oblecheni-biznesmeni-audi-a6-sreshtu-lexus-es
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Градско 4.2 до морето със180 на места 160 4.7 това е истината карам я от 2 месеца страхотна е и не вярва на 8 на 100 това не е хибрид .корола хибрид излезе началото на 2019г
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има клипчета в тубата, 30 мин градско каране в задръствания, Королата дава 4,5/100км.Там е силата на хибрида, в града. Извънградско може и 8 да стигне, при каране с по-висока скорост, електромотора почти не играе роля.