IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте, как Шакил О'Нийл влиза в Smart!

Легендарният спортист подкара един от най-малките автомобили на света (ВИДЕО)

Вижте, как Шакил О'Нийл влиза в Smart!

Бившият играч от НБА и настоящ телевизионен анализатор Шакил О'Нийл се опита и успя да е вмъкне в Smart, който е един от най-малките автомобили на света. За комфорт и безопасност, разбира се, няма как да става дума, тъй като баскетболистът е висок 2,16 метра и тежи 150 кг.

Шак реши да докаже, че въпреки компактните си размери, Smart е подходящ за всякакви хора. Той не само влезе в колата, но дори успа да я подкара. Със сигурност, с такъв шофьор, автомобилът няма как да покаже впечатляваща динамика - например, заявеното от компанията-производител време за ускорение от 0 до 100 км/ч е 9,5 секунди.

Актуалната генерация на Smart е на пазара от 2014 г., като моделът е предлага с бензинови и електрически мотори. През 2018 г. от компанията обявиха, че бъдещето на мини-автомобила е само електрическо и той ще напусне пазара в САЩ. 

Малко след това  през пролетта на 2019 г. Smart премина под крилото на китайския концерн Geely, който вече ще произвежда автомобилите и ще ги продава, докато концернът Daimler ще отговаря да дизайна. Очаква се новото поколение на Smart да бъде представено през 2022 г.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500