IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ускорява Smart с мощност 2000 коня (ВИДЕО)

Колата с реактивен двигател успя да вдигне 274 км/ч

Как ускорява Smart с мощност 2000 коня (ВИДЕО)

Американецът Бил Бърг, жител на високопланинския град Телюрайд в шата Колорадо, оборудва своя малък Smart с газовтурбинен двигател от хеликоптер, развиващ невероятните 2000 конски сили!

В резултат на всички подобрения, дребният Smart ForTwo се превърна в единоместен, защото багажникът на колата така или иначе си е малъкт. На мястото на пътническата седалка бе монтиран турбореактивен двигател с форсажна камера General Electric T58-GE03, който на теория може да ускори автомобила до 354 км/ч.


На практика Бил се осмели да "изтиска" от реактивния Smart само 274 км/ч, като го направи само за 9 сек. Разходът на гориво в този случай е около 60 литра за 5 мин. Важното в случая е, че заводският двигател бе запасен, така че колата спокойно може да се кара по обществените пътища, а  ако необходимо Бил отваря багажника и се изстрелва като ракета, буквално.

0 от 500