IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT показа първия си хибрид

Спортният кросоувър Tarraco FR PHEV развива 245 к.с.

SEAT показа първия си хибрид

Компанията SEAt показа първи си хибриден модел и това се оказа всъдеходът със спортен характер Seat Tarraco FR PHEV. 

Именно в абревиатурата на модела е шифрована и неговата същност. Под FR се разбира спортен имидж, като за него помагат 19- и 20-цоловите джанти, както и новата решетка на радиатора. В салона са поставени спортни седалки и кожен волан. Педалите са от алуминий, има и мултимедийна система с 9,2-инчов екран.

Що се касае до силовия агрегат, то тя е позната от други модели на концерна  Volkswagen (като Skoda Superb, например) и се състои от 1,4-литров турбомотор и електрически двигател, които са комбинирани с 6-стеенна роботизирана скоростна кутия. 

При Tarraco мощността е 245 к.с. и 400 нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди. Това прави хибридната версия най-бърза в семейството на модела, тъй като традиционният вариант с дизелов двигател със 190 к.с. се нуждае от 8 секунди.

Seat Tarraco FR PHEV

Акумулаторът с капацитет 13 кВт/ч позволява само на ток да се изминат до 50 км. Батерията е поставена под задните седалки и това е причината хибридната версия на  Seat Tarraco да не получи система за задвижване на четирите колела.

В SEAT планират пускането и на версии FR за бензиновите и дизелови модификации на модела. А хибридният вариант ще дебютира пред публика на автосалона във Франкфурт през октомври.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: SEAT

0 от 500