IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group отрече евентуална раздяла със SEAT

Испанската марка привлича най-младите клиенти в групата

VW Group отрече евентуална раздяла със SEAT

Анализаторите и медиите редовно си харесват някоя от марките от богатото портфолио на VW Group и започват да спекулират за евентуалната й продажба, както и кой би могъл да я купи. В последните години обаче тази игра стана доста по-скучна, тъй като се появиха много повече кандидати, които си търсят нови собственици (най-вече FCA), германският гигант „участва” с марка, която трудно пали въображението на масовата автомобилна публика (Ducati), а и кандидат-купувачите са предимно китайски компании и действията им са лесно предвидими.

Затова и беше прието като изненада предположението, че VW Group може да потърси нов собственик за испанската си марка SEAT, която от началото на века претърпя няколко смени в посоката на развитие и люшка в диапазона от семеен до спортен бранд и обратно. В последните години обаче вече има яснота за развитието на SEAT, а моделите на испанците стават все по-популярни.

„Вярно е, че SEAT си остава предимно регионален бранд, но въпросът за продажбата на марката никога не е бил обсъждан – заяви главният изпълнителен директор на VW Group Херберт Дийс. – SEAT е важна марка за групата, тъй като привлича по-различен тип клиенти в сравнение с другите ни брандове.”

Този по-различен тип клиенти са по-младите купувачи – средната възраст на купувачите на SEAT е най-ниска в сравнение с всички други марки под шапката на VW Group.

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Гостилничаря ( преди 4 години )
    Какво става, аутомедия, не ви хареса предишния ми коментар за тези *** ли, че го изтрихте!!!??? Неудобни истини ли казах за тези недоразумения или сте пристрастни към тези ***!!!???
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    Хейтърите трябва да им светне, че като нямат кинти за Фауве груп, да си траят поне.Преднината на швабите в технологиите и дизайна вече е направо смазваща.Това е обяснение за злобата.
  • #9
    3 rate up comment 9 rate down comment
    J ( преди 4 години )
    Немаш ли голф-немаш нищо.
  • #8
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нали ? Тойотите не боледуват, направо мрът.
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до: ВеТ ( преди 4 години )
    Е то всички са така от Фокл с Ваген-Труп! Всичко е леш. Тук обаче обсъждаме външен вид и няма как да не се признае, че по този показател, Сеат превъзхождат останалите пенсионери от групата на ВАГ.
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    ВеТ ( преди 4 години )
    Привличала младите, да бе! С какво, с ниско качество и ръжда! АутоБилд дори използва термина "палачорско качество". Това е истината за тази куца марка.
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сеатите са супер. Дано не ги овапцат в името на някаква глупава фирмена стратегия.
  • #4
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Грип и Тойота нямат нищо общо, Тойотата не боледува.
  • #3
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-добре да карам грип, отколкото 'емоционална' Тойота.
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сеат никога не са ми допадали, но последните години направиха доста интересни и приятни за окото модели за разлика от останалите масови марки на групата ФВ и Шкода при които скуката е пълна. Изключително скучни коли. Само Сеат правят красиви и разчупени неща и радват възприятията ни. Обаче човек,като си помисли каква скапана техника се крие под ламарините му се отщява да се занимава,колкото и добре да са направени Сеатите.