IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat готви 6 хибрида и електромобила до 2021 г.

Целта пред компанията е да предложи кола на ток за по-малко от 20 000 евро

Seat готви 6 хибрида и електромобила до 2021 г.

След като преди 3 години предложи първи си кросоувър - Ateca, сега испанският производител Seat прави нова голяма крачка в бъдещето си, като ще електрифицира няколко свои модела.

Новата стратегия на марката беше представена в Монреал, като предвижда до началото на 2021 г. Seat да пусне на пазара 6 нови електрически или хибридни (плъг-ин) модела. Един от тях ще бъде серийната версия на електрически концепт  El-Born, която ще се присъедини към модела на ток Mii.

Освен това, следващото поколение на Leon, което вече се тества, ще получи нова хибридна система със зареждане от мрежат. Аналогичният агрегат ще бъде поставен и на кросоувъра Tarraco.

Важна роля в стратегията за електрификация на марката ще изиграе брандът  Cupra, ориентират към спортни модели. Затова и следващите Cupra Leon и Cupra Formentor също ще получат хибридни двигатели. 

Амбициите на испанците за сериозни и те вече разработват нова платформа съвместно с концерна Volkswagen. Тя ще представлява умален вариант на сегашната MEB, която ще е в основата на новата гама електромобили  VW ID. Целта пред Seat е да предложи кола на ток, чиято цена да е под 20 000 евро.

Снимка: Seat

0 от 500