IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group промени електрическите си планове

Концернът предвижда 70 модела на ток за 10 години

VW Group промени електрическите си планове

Концернът Volkswagen си е поставил за цел през следващото десетилетие да пусне на пазара 70 изцяло електрически модела. За този период продажбите на превозни средства на ток трябва да достигнат 22 млн. бройки, стана ясно на годишната среща на ръководството на германския производител с медиите.

Досегашният план предвиждаше до 2025 г. да бъдат готови 50 електромобила, а продажбите да бъдат 15 млн. бройки. Във VW Group са убедени, че пускането на модели на ток ще намали средните нива на СО2 с 30% до 2025 и с 40% до 2030 г. (в сравнение с показателите за 2015).

Audi e-tr GT

Първите модели от "зелената" гама на концерна, които ще се появят на пазарите, са Audi e-tron (неговите продажби стартират още този месец) и Porsche Taycan, чието представяне е планирано за октомври. След тях ще излязат хечбекът I.D. и електрическият  кросоувр I.D. Crozz.

Едновременно с това ще се появят и модели на ток на марките Skoda и Seat. Един от тях е хечбекът Seat el-Born, изграден на модулната платформа  MEB. Електромобилът с мощност 204 к.с. ще изминава 420 с пълни акумулатори. Зареждането на батерите до 80% ще отнема 47 минути.

Снимки: Volkswagen

0 от 500