IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата кола на Cupra е хибридно крос-купе с 250 коня

Испанците представиха прототип на бъдещия Formentor

Първата кола на Cupra е хибридно крос-купе с 250 коня

Новата испанска марка Cupra, която до скоро беше подразделение на Seat, ще представи на автосалона в Женева прототип на спортен кросоувър, чиято серийна версия ще излезе на пазара през 2020 г. 

Крос-купето се казва Formentor, като голяма част от стилистичните решения при него са взаимствани от концептуалния Seat 20V20, представен в Женева през 2015 г. Някои от елементите на дизайна - най-вече задните стопове, са взети от флагмана на испанците Tarraco.

Cupra Formentor

В салона на крос-купето са поставени спортни седалки и изцяло цифров приборен панел, който е комбиниран с 10-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система.

Cupra Formentor се задвижва от хибриден силов агрегат, който може да се зарежда от електропреносната мрежа. В него влизат бензинов турбомотор, електрически двигател, комплект батерии и роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Мощността на системата е 250 к.с., като само на ток автомобилът изминава до 50 км.

Плановете на марката Cupra са най-късно до 2024 г. да започне да продава по 30 000 свои автомобила на година.

Снимки: Cupra

0 от 500