IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT Leon получи версия на метан с турбо

С едно зареждане на трите бутилки хечбекът изминава 500 км

SEAT Leon получи версия на метан с турбо

Електрификацията на автомобилите е най-популярният маркетингов ход за повечето производители, но цената на тези екологични превозни средства често е много по-висока от тази на тези с традиционните ДВГ. Поради това бюджетните марки периодично добавят версии с двигатели, работещи на метан - това е икономично за джобовете на собствениците не само по отношение на цената на горивото, но и на цялата цена на автомобила.

По този начин компанията SEAT реши да пусне верси на популярния си хечбек Leon с нов двигател, работещ на метан. Интересното в случая е, че двигателят е турбокомпресор - 1.5-литров 4-цилиндров с мощност 128 коня и 200 Нм въртящ момент, работещ в тандем с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Новата версия е наречена Leon TGI Evo и ще бъде алтернатива на 1.4-литровия бензинов двигател с турбо. В същото време двигателят е реконструиран специално, за да работи на метан, но запазва системата Start/Stop и турбокомпресора, а буталата са направени със специално покритие от хром и никел, което увеличава износоустойчивостта.

Новият SEAT Leon TGI Evo има три бутилки за метан, които осигуряват пробег от 500 км с едно зареждане, е при превключване на бензин може да се изминат още 100 км. Засега компанията не е обявила кога версията ще се появи на пазара в Европа и каква ще бъде цената й.

Снимка: SEAT

0 от 500