IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra Formentor излиза на пазара догодина

Серийната версия почти няма да се отличава от концептуалния модел

Cupra Formentor излиза на пазара догодина

В край на миналата година команията Cupra, която се отдели от SEAT в самостоятелен подбранд, показа коцептуалния модел Cupra Formentor. Спортният кросоувър ще се появи на пазара догодина, като няма да се отличава значително от вече показания прототип, съобщава Autocar.

Серийният Formentor ще получи стремителния и спортен силует на концептуалния модел. Наклонената линия на покрива и задните светлини, които преминават през цялата широчина на автомобила, трябва да подчертаят агресивния характер на кросоувъра.

Архитектурата на салона е разработена спрямо потребностите и изискванията на съвременния водач. Производителят залага на спортни седалки от карбон, както и на мултимедийна система с голям тъч-скрийн, който ще бъде поставена на предния панел.

Cupra Formentor

Задвижването на Cupra Formentor е поверено на хибриден силов агретат (plug-in), който се състои от 1,5-литров бензинов турбомотор TSI и електрически двигател. Сумарната мощност достига 245 к.с., което означава, че кросоувърът ще е "по-слаб" от Cupra Ateca с нейният турбомотор с обем 2,0-литра и мощност 300 к.с.

Цената на новия кросоувър на испанците за някои пазари вече е известна. Във Великобритания, например, тя е около 41 190 паунда.

Снимки: SEAT

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    ? ( преди 4 години )
    Ще кажа само една от марките светлинни години по-напред от това предложение (някои други са ги коментирали колегите по долу) - Lexus, а има още поне 3-4 по-добри марки на тази цена.
  • #2
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    х5 е 7 местно и получаваш данъчни отстъпки за фирма и ще излезе по-евтино от тоя сеат.
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста несериозна марка е Сеат, кой ще набута толкова пари за нещо което се води спортно но е с по-малко мощност от най-слабия двигател на Х5.Х5 струва 47.951 паунда това струва 41900. Трябва да си много голям балък да клъвнеш на сеат който струва колкото Х5.