IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra ще подскаже какъв ще бъде следващият Leon

Премиерата на концептуалния модел ще е във Франкфурт през есента

Cupra ще подскаже какъв ще бъде следващият Leon

Новата подмарка на SEAT – Cupra, публикува видео за новия концепт, който ще бъде показан на салона във Франкфурт през септември и който се очаква да покаже как ще изглежда следващия Cupra Leon.

Все още информацията не е потвърдена, но концептът поразително прилича на показания миналата година Cupra e-Racer, който е базиран на Leon.

Електрическият e-Racer всъщност е сериозно модифицирана версия на актуалното поколение на състезателния Leon TCR, но серийният Cupra Leon ще е създаден на базата на платформата MQB на Volkswagen Group.

Видеото се появи на страницата на компанията в Instagram, продължителността му е едва 15 секунди и показва основно предницата на бъдещия концепт.

Шефът на SEAT Лука ди Мео заяви по-рано тази година, че новата спортна подмарка Cupra ще се използва като „портал за реализиране на технологии, които да достигнат до цялата гама на SEAT”, като първоначално става въпрос за хибридни plug-in технологии, които ще се появят при моделите на Cupra, а след това и в масовите модели на SEAT.

Cupra е самостоятелна подмарка от миналата година и досега има един модел – спортният SUV Cupra Ateca, а плановете са поне в близко бъдеще всички модели на Cupra да са базирани на автомобили на SEAT. Наскоро се появи и първият самостоятелен модел на Cupra – Formentor, а гамата на Cupra ще достигне 7 модела през 2020 година.

SEAT записа рекордна 2018 година и постигна най-добрите си резултати в 68-годишната си история, а за първата си самостоятелна година Cupra реализира над 14 000 продажби.

0 от 500