IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа най-малките си хибриди

Германците ударно електрифицират цялата си моделна гама

Mercedes-Benz показа най-малките си хибриди

Слуховете се оказаха верни - германският автомобилен производител Mercedes-Benz най-накрая електрифицира някои модели от компактната си гама, като оборудва с хибридна трансмисия с плъг-ин модул хечбека и седана A-Class, както и минивана B-Class. Трите автомобила в значителна част съхраняват дизайна на моделите с традиционните ДВГ, но, разбира се, имат допълнително гнездо, разположено на десния заден калник, за зареждане на батерията с капацитет от 15,6 кВтч.

В основата на версиите 250e е същият четирицилиндров 1,33-литров бензинов двигател с турбокомпресор, който се среща в стандартните A или B-Class. Той развива 158 коня и 250 Нм въртящ момент, като работи заедно с електромотор с мощност 101 к.с. и 300 Нм. Системата PHEV осигурява комбинирана мощност от 215 к.с. и 450 Нм, които се предават на четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.


Още снимки - вижте в галерията.

Хибридната система помага на 5-вратия хечбека да ускори до 100 км/ч за 6,6 сек, докато на седана са му нужни една десета част от секундата повече. За същото упражнение на хибридната B-Class са й нужни 6,8 сек. Максималната скорост и на трите модела е 240 км/ч., а само на ток я е 140 км/ч. Батерията с водно охлаждане тежи около 150 кг и осигурява пробег до 68 км с едно зареждане на хечбека, до 69 км на седана и до 67 км на минивана.

Германският автомобилен производител вече приема поръчки за електрифицираните си модели от A-Class, а ще обяви началото на продажбите на Mercedes-Benz B250e в следващите седмици. На вътрешния пазар цената на хечбека A250e започва от 36 943 евро, на  седана от 37 300 евро, а на минивана - от 37 663 евро.

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Супер е 68км по WTLP цена по-ниска от дизела с по-добро ускорение по всяка вероятност ще има повече продажби от 2-литровите дизел и бензин на по-големите модели ще върви още повече