IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има ли още малки модели от Mercedes?

Компанията вече предлага осем такива коли на пазара

Ще има ли още малки модели от Mercedes?

Наскоро Mercedes представи GLB – компактен SUV, който е осмият модел на луксозната марка в пазарния сегмент на компактните возила. Дали не става пренаселено? Изобщо не, тъй като Матиас Гайсен, който отговаря за продуктовото планиране и развитие в Mercedes, не отхвърли възможността компанията да лансира още модели точно в тази ниша.

„Преди десет години никой не очакваше, че ние ще предлагаме на пазара осем компактни модела, така че никога не казвайте никога. Но мисля, че в момента сме постигнали добър баланс”, обясни Гайсен.

Той уточни, че за момента в Mercedes нямат планове за допълнително разширение и увеличаване на гамата модели на марката.

GLB на Mercedes е пряк пазарен съперник на BMW X1 и Audi Q3, като моделът се предлага във варианти с 5 и 7 места. Базовата версия 200 Sport се задвижва от 1,3-литров бензинов мотор с 161 конски сили, а дизеловата версия се задвижва от 2-литров агрегат, също с турбо. Доставките на GLB започват през декември, а от Mercedes обясниха, че моделът е позициониран над по-малкия на размери GLA и е насочен предимно към семейни клиенти.

0 от 500