IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG се отказва от задното предаване и при C63

Следващото поколение на спортния седан ще се предлага само с 4х4

Mercedes-AMG се отказва от задното предаване и при C63

Настоящата 2019 г. ще бъде последната, през която "напомпаният" седан Mercedes-AMG C63 ще се предлага със задно предаване. Плановете на компанията предвиждат масово преминаване на моделите на AMG на нова платформа със задвижване на четирите колела, като тази промяна ще засегне и най-мощната версия на C-Class.

По информация на изданието Autocar, което цитира свои източници, новото поколение на спортния седан ще върви по стъпките на "напомпания" Е63. Този модел разчита на система за задвижване на четирите колела със специален дрифт-режим. При него се заключва предни кардан и това позволява прехвърлянето на целия въртящ момент на задната ос.

Mercedes-AMG

Благодарение на тази система водачът получава автомобил със задвижване на четирите колела, който е по-сигурен и по-удобен. Ако обаче той реши, може да прехвърли почти цялата тяга на задните гуми и така да влиза по-ефектно в завоите.

Засега не е ясно какъв двигател ще получи новият Mercedes-AMG C63, но най-вероятно промени няма да има и моделът ще запази сегашния 4,0-литров туин-турбо V8, развиващ 469 к.с. в стандартния си вариант и 503 к.с. за верия C63 S. Заради конкуренцията с BMW M3 е възможно моторът да бъде по-мощен.

Вероятно ще бъде запазена и сегашната 7-степенна автоматична скоростна кутия, чиито настройки обаче ще бъдат променени. Същото се отнася и за адаптивните амортисьори. Със сигурност в семейството C-Class ще се появи и хибридна версия, чийто агрегат ще бъде взаимстван от модела E53. При него мощността е 429 к.с.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500