IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG A 45 е принуден да "шепти"

Спортните коли в Европа ще трябва да станат по-тихи

Mercedes-AMG A 45 е принуден да

Хечбекът Mercedes-AMG A 45, който има под капака си най-мощният 4-цииндров двигател в света, става първата спортна кола, принудително адаптирана към новите акустични норми. Съвсем скоро примерът на Mercedes ще бъде последван и от други производители.

Компанията вече официално предупреди, че всички нови поколения, които AMG ще предложи на пазара, ще получат по-спокоен и по-мек "глас". Това едва ли ще се хареса на техните собственици, за които ревът на мотора е повод за гордост. В Mercedes обаче са принудени да реагират на по-жестоките европейски екологични стандарти, които засягат и шума, издаван от автомобила.

При това измененията в конструкцията на изпускателните системи на AMG ще засегнат всички пазари, на които марката е представена - дори те да не влизат в ЕС. Пред изданието Motoring отговорникът за компактните автомобили на компанията Бастиан Богеншутц призна, че проектирането и производството на индивидуална изпускателна система за всеки модел е възможно, но ще доведе до неоправдано високи разходи.

Алтернативата, предлагана в момента от AMG, предвижда системата да бъде излъгана. Така в салона ще се чува по-силен звук от двигателя (за радост на водача), като ще се използват специални настройки на акустичната система, както и допълнителни синтезатори. Всъщност обаче шумът от мотора извън колата ще е по-слаб.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Демек джендарията се разраства все повече! Като оня с "овижения" булевард ...
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В Бг проблема е първо че се слага китайски Ре(в)мус от Илиенци или направо права тръба - кой има пари за глупости. Това е все едно като добавиш мощност да инвестираш в окачване и недай боже в спирачки - те са за страхливците. И второто е че трябва да се кара на прекъсвач особено в междублоковите пространства може някой комшия да не е разбрал, че си състезателИначе аз съм много ЗА за хубавия звук на една кола НО да е направен както трябва и да се използва без нарочно да пречиш на всички останал ...
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    А наште "резачки" кога?Живея на овижен булевард. Вечер се превръща в Монца.За някои "резачки" имам чувството, че се движат от ударната вълна, която генерират.