IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes вече дава 3000 евро за модернизиране на стари дизели

Засега от субсидията могат да се възползват собственици на E-Class с Евро-5

Mercedes вече дава 3000 евро за модернизиране на стари дизели

Концернът Daimler предлага на част от клиенти на Mercedes-Benz в Германия субсидия от 3000 евро за модернизирана на пречиствателната система на по-стари дизелови автомобили. Така те ще могат да избегнат забраната за влизане в някои от по-големите градове в страната.

Автомобилните производители в Германия са принудени да търсят начини за модернизиране на системите за пречиствате на отработените газове при по-старите си модели, след като местните власти започнаха да ограничават придвижването на силно замърсяващите дизелови превозни средства с цел намаляване на фините прахови частици и токсични азотни оксиди. 

Решението беше потвърдено от Върховния административен съд на Германия миналата седмица и то принуди Daimler да създаде специален уебсайт, на който клиентите да кандидатстват за получаване на финансовата субсидия. Преди това обаче, органът за контрол на автомобилния транспорт в страната - KBA, трябва да одобри комплекта, с който Mercedes ще модернизира изпускателните системи на различните си модели.

Първият от тях е преоборудване на автомобили на марката с дизелови двигатели, отговарящи на стандарта Евро-5. Сред тях са най-продаваните модификации - E 220 и E 250. Той е разработка на компанията Dr Pley SCR Technology, която е със седалище в Бавария, и струва около 3000 евро.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 4 години )
    едни сърбат попара, други ядат суров ориз...екология баце!
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 4 години )
    Еми ще плащат лоените мозъци.. Когато японците разработваха чисти хибриди, немците мислеха да минат метър с канцерогенни дизели. Сега просто всеки си сърба попарата.