IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Model 3 да стане съперник на Mazda MX-5?

Засега Tesla не планира достъпен кабриолет

Може ли Model 3 да стане съперник на Mazda MX-5?

Дали в близко бъдеще Tesla ще предложи по-достъпен кабриолет, базиран на Model 3 и предназначен за тези, които нямат възможност да си купят новия Roadster? Този въпрос все още няма отговор, но в нета се появиха рендъри, които показват, че подобен проект може да се окаже страхотна идея.

Сред тези, които изпробват различни идеи за „откритото бъдеще” на Model 3 е и Лем Бингли, който е уверен, че електромобилът има потенциал да е съперник на легендата Mazda MX-5.

„Преди време публикувах в Twitter моя имагинерен вариант на Tesla Roadster, базиран на Model 3 – обясни Бингли. – Като си го представях със същите форми и размери като MX-5. Мечтата ми е Tesla да предложи по-компактен, по-лек и по-евтин спортен електромобил в сравнение с Roadster 2.”

Засега в плановете на Tesla не влиза подобен вариант, а новият Roadster ще е по-голям и ще е пазарен съперник на доста по-скъпите суперавтомобили, като най-вероятно ще се предлага само във версия купе.

Илюстрация: Лем Бингли

0 от 500