IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Tesla ще се казва Model B?

Мъск подсказва в Twitter, все още няма официална информация

Пикапът на Tesla ще се казва Model B?

Следващият етап от развитието на Tesla, който може да се окаже ключов за съществуването на компанията, е навлизането на пазара на пикапи, естествено с електрически модел. Никой досега не е успял да уцели как ще се казва новият модел, който се очаква да стартира от 50 000 долара в Щатите, но самият Илън Мъск започна да дава ясни, макар и странни подсказвания.

Мъск вече обяви, че електрическият пикап е любимият му проект, а някои анализатори предположиха, че возилото ще се казва Model T. Звучи ви познато? Ford притежава правата върху това наименование от десетилетия насам и няма намерение да ги отстъпва на когото и да е друг.

В Twitter Мъск рязко увеличи публикациите си, свързани с пчели (bee на английски), а в дискусията се включи и човек или организация с име на профила Steve Jobs Ghost, който в пряк текст обяви, че пикапът на Tesla ще се казва Model B. Така ще се получи още по-интересна формула от абревиатурата на моделите на марката – B S3XY.

Естествено, все още няма официална информация за названието на пикапа, но се очаква това да стане в най-близо бъдеще.

Рендър: Стивън Уилям Мейсън

0 от 500