IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Novitec "пипна" и Tesla Model 3

Електрическият седан се превърна в истински състезателен автомобил

Novitec

Novitec е едно от най-популярните тунинг ателиета, като в повечето случаи работи върху суперавтомобили като McLaren 600LT, Ferrari 812, Lamborghini Huracan Performante и други. Електрическите модели на  Tesla обаче също са "познати" на немските специалисти. След като през 2017 година тунинговаха Model X и Model S през 2017 г., сега те "пипнаха" и Model 3.

Оказва се, че сравнително скромният калифорнийски електрически седан лесно може да се превърне в истински състезателен автомобил при правилна визуална настройка. В случая на Novitec, външният тунинг включва нов преден сплитер, заден спойлер и дифузьор от въглеродни влакна или в цвят, контрастиращ с каросерията.

Tesla Model 3 - тунинг на Novitec

Последен щрих от външния пакет са 21-инчовите джанти, разработени от Novitec, използвайки високотехнологичния процес на коване от Vossen. Немската компания твърди, че тези джанти не само придават на модела по-динамичен вид, но и оптимизират вентилацията и охлаждането на спирачките. Комплектът джанти NV2 се предлагат в 72 цветови нюанса.

Освен това Novitec предлага и модернизиране на окачването във вид на спортни пружини за RWD и AWD Model 3, което "смалява" седана с около 30 мм. Автомобилът може да бъде "смъкнат" и с помощта на алуминиев спортен комплект на окачването, който предлага "спортен комфорт. Интересно е, че намалението на клирънса може да увеличи енергийната ефективност с до 7%, според Novitec.

Тунинг ателието също така е "пипнало" и интериора на електричката. Салонът е допълнен с кожа и декоративни елементи от алкантара, които се предлагат във всякакви цветови варианти, което също така се отнася и за тапицерията на седалките.

Още снимки - в галерията по-горе


0 от 500