IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

I.D. Crozz на VW ще се произвежда и в Щатите

Електрическият кросоувър ще има пробег почти 500 километра

I.D. Crozz на VW ще се произвежда и в Щатите

Навлизането на VW при електромобилите с по-дълъг пробег ще стане съвсем скоро факт с дългоочаквания I.D. Crozz, чийто прототипи от доста време навъртат тестови километри в различни части на света.

Концептът, който показа какво да очакваме от бъдещия сериен модел ще появи на салона в Шанхай през 2017, а от тестовете сега се вижда, че серийният електромобил е запазил сериозна част от дизайна на концепта. Но се появяват и по-практични решения – плъзгащите се задни врати са заменени от конвенционални.

VW ще предлага I.D. Crozz с два електромотора – по един за предния и задния мост, батерията ще е с капацитет 83 киловатчаса, което би трябвало да осигури малко под 500 километра реален пробег с едно зареждане. А сумарната мощност на двата електромотора ще е 302 конски сили.

Volkswagen ID Crozz

Възможността за бързо зареждане става все по-важна за собствениците на електромобили и тук решението на VW звучи повече от добре – на зарядна станция с 150 киловатчаса за 30 минути батерията ще може да бъде заредена на 80 процента.

Първото производство на електромобила ще е в Германия, но след това VW планира да сглобява I.D. Crozz и в Чатануга, щата Тенеси, където сега произвежда големия SUV Atlas и седана Passat.

Дебютът на серийната версия на модела се чака през 2020 година, като и той ще използва платформата MEB, която лежи в основата на цялата гама електрически модели на VW.

Снимки: Car and Driver, Chris Doane Automotive

0 от 500