IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият електромобил на Volkswagen свали камуфлажа

Хечбекът ID.3 беше заснет по улиците на Щутгарт без никаква маскировка

Новият електромобил на Volkswagen свали камуфлажа

Първи снимки на серийния електромобил Volkswagen ID.3, на които колата е без никакъв камуфлаж, се появиха в Twitter. Те са направени по улиците на Щутгарт.

Към момента компанията-производител приема поръчки за модела, въпреки че неговата премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през октомври. В Германия сумата за депозит за Volkswagen ID.3 е 1000 евро, а цената на базовата версия няма да превишава 30 000 евро (без държавната субсидия за електромобил).

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 е построен на модулната платформа MEB, разработена специално за автомобили със "зелени" силови агрегати. Хечбекът ще бъде оборудван с електромотор на задната ос, развиващ 170 к.с. Моделът ще се предлага с акумулатори с капацитет  48, 55 и 62 кВт/ч, които ще позволяват пробег с едно зареждане съответно от 330, 420 и 550 км (по цикъла WLTP).

Volkswagen ID.3

След компактния електрически хечбек Volkswagen ще пусне на пазара кросоувър, миниван и флагмански седан, който ще стане приемник на модела Phaeton. Предвижда се и всъдеход на ток, като до 2025 г. германците ще предложат поне 20 автомобили с изцяло електрическо задвижване.

Volkswagen ID.3

Снимки: Insideevs.com

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пешо ( преди 4 години )
    Добре, но се чудя, тези електрокари със задни двигатели как ще се карат на лед!? Имам чувството, че ISP няма да помогне и ще са като камъни за кърлинг.
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поне в Европа ще стане най-продавания електромобил за нула време, защото Тесла нямат намерение да правят малък градски модел.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Джоди ( преди 4 години )
    На същата платформа ще бъде крос купето на чехите Skoda iV Vision. Хората вече си правят резервации в Норвегия.
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм фен на VW но трябвая да призная че това изглежда много добре. Хем има практичноста на малък ван, хем изглежда добре, хем е електрическо.