IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите планове на Volkswagen са застрашени

Samsung не може да достави достатъчно батерии на германския производител

Електрическите планове на Volkswagen са застрашени

Концернът Volkswagen беше принуден да промени своите планове за закупуване на акумулатори за своите електромобили на стойност 56 млрд. долара заради опасения, че споразумението с компанията Samsung SDI може да бъде развалено.

Договорката между Samsung и Volkswagen е за доставка на акумулатори с мощност 20 гигават-часа, които са достатъчно за захранването на 200 000 електромобила с мощност на батериите от 100 кВт всеки. Оказва се обаче, че не всичко е толкова просто, тъй като корейците са се отметнали от споразумението и са намалили общата мощност до 5 гигават-часа.

Засега от Samsung отказват да коментират ситуацията, докато от Volkswagen продължават да твърдят, че "Samsung си остава основен доставчик на батерии за Европа". Германците обаче не крият, че са принудени да сключат нови договори за милиарди долари с други производители, както и че взимат "мерки за да може да бъдеще концернът да намали зависимостта си от азиатските доставчици".

В момента VW Group разглежда възможността за създаване на собствен завод за акумулаторни батерии съвместно с корейската компания SK Innovation. Концернът ще похарчи 30 млрд. евро за развитие на своите електромобили и затова е много важно да реши именно проблема с батериите.

Снимка: Volkswagen  

0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Единственото хубаво е че немците отиват на бунището на историята!Което не е малко!Vive la Republique! Vive la France!
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Без заводи за батерии в Европа няма да стане. Хубавото е че германците се събудиха от 15 годишният сън, а лошото че няма да наваксат толкова бързо колкото им се иска. Ще си отнеме едни поне 5 години докато завъртят електрическата машина на нормални обороти ... и много милиарди инвестиции. Лошото е че за германската автомобилна индустрия се заформи перфектната буря: спадащи продажби, гарнирани с огромни инвестиции, за догонване на лидерите ...
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    ивана ( преди 4 години )
    Истината е в атомните автомОбили караш 300 години напред и все с 300+ с едно зареждане другото е бошлав.
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Иван ( преди 4 години )
    Приятел, ти като прочетеш за нещо немско и почваш да се изливаш с куп излишни коментари ! От малцинствата не вярвам да си, защото пишеш грамотно и според мен си попаднал на някоя кошница с превъртян километраж и сега си го изкарваш на нас, да ти четем глупостите.
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ***.ите вурстове докога ще ни тровят и ще се правят на луди ударете ги с атомно оръжие тези нещастници.
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Напушва ме на корейски смях.
  • #5
    11 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолксваген отклоняват вниманието. Истината е, че са пред сделка с Рено. Надяват се французите да ги купят преди да фалират. Отчаяни са!
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ДО: 3. Момко, ти май минаваш Дошо по болно съзнание, той поне знаеше къде да спре, а ти нямаш спирачки. Давай така, все повече ме радваш с безумни изказвания.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Лудите са тези, които купуват от тези и подържат да съществува най-лъжливата и измамна фирма! Нормалните хора, като видят, че някой ги лъже и спират да му ползват продуктите. Говорим за нормалните хора, а не за тези, като тоя отдолу!
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    за тоя отдолу ( преди 4 години )
    Народа е рекъл: Луд умора нема!!