IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW ще построи още един нов завод

Предприятието ще произвежда батерии за електромобили

VW ще построи още един нов завод

Компанията Volkswagen ще инвестира 1 млрд. евро в строителството на нов завод за производство на елементи за акумулаторни батерии. Предприятието ще бъде разположено в град Залцгитер, Долна Саксония.

Това стана ясно след заседанието на управата на концерна, на което беше взето решение да се започнат преговори за построяването на нов завод за автомобили в Европа. В него ще се сглобяват модели на Skoda и SEAT, като един от вариантите за място е България.

Решението за строителство на завод за батерии е гласувано от Надзорния и от Управителния съвет на Volkswagen AG, като това е основна част от стратегия за електрификацията на модели на концерна. Предприятието ще осигури необходимите акумулатори и ще намали зависимостта на Volkswagen Group от външни доставчици.

"Тези мерки ще помогнат за фундаменталната трансформация на бизнеса и ще осигурят по-добро бъдеще за целия концерн", се казва в съобщението на германския производител до медиите.

Освен за разширяване на производството, във Volkswagen се замислят и за продажба или реорганизация на някои от бизнес-единиците в групата. Обсъжда се възможността за създаване на съвместно предприятие или партньорство с друга компания за производството на дизелови двигатели MAN Energy Solutions, които да бъдат предназначени за корабоплаване. Същата схема ще бъде приложена и към компанията Renk, която произвежда трансмисии за автомобили. 

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А така! Пишете ся всяка седмица какви заводи щял да строи Фолк с Ваген. Едната седмица пишете какъв завод и колко голям, другата пишете предположения къде, а третата пишете кога. Разнообразие все пак да има! Толкова сте елементарни комедиантите с пошлите си реклами, че просто няма на къде. Пошла немска фирма, пошъл сайт, пошли коли и тАпи фенове. Каква добра комбинация...
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А суровини за тези батерии от къде?
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Ще построи бъдеще неуточнено време типично по немско/руски тертип.