IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ID 3 ще се обновява по въздуха

Първоначално за процедурата ще се грижат дилърите на марката

Volkswagen ID 3 ще се обновява по въздуха

Гамата електрически модели на Volkswagen – ID, ще получават някои от най-важните си модернизации и ъпдейти по безконтактен път. Поне такива са плановете на гиганта за по-далечно бъдеще, а в първите няколко години след дебюта на електромобилите, това ще става при дилърите на марката. И шефът във VW, който отговаря за продажбите, Юрген Щакман посочи, че причината за това е съвсем прозаична.

„Трябва да сме абсолютно сигурни, че безконтактното обновяване на софтуера и другите промени ще действат безгрешно – обясни Щакман.- Ние не сме някоя от новите компании в производството на автомобили и не можем да поемаме такива рискове.”

Гамата ID ще стартира с ID 3 – електрически модел в класа на Golf, като от VW обещават 400 километра пробег с едно зареждане, както и запазване на поне 70% от капацитета на батерията след 8 години или над 160 000 километра експлоатация.

От Volkswagen вече потвърдиха, че над половината от бройките на първата производствена серия вече са запазени и/или капарирани. Става въпрос за серия First от 30 000 бройки, които може да се поръчват в 29 европейски държави, като цената на електромобила ще е под 40 000 евро, а пробегът с едно зареждане ще е 420 км.

Премиерата на ID 3 ще е тази есен на салона във Франкфурт, а доставките започват пред април.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sam ( преди 4 години )
    по безконтактен път..... е какъв е тоя път без ни един контакт???и последно по въздух или по вода?чудя им се що просто не ползват интернеда? wyйvyй
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Exp. ( преди 4 години )
    Като дойде втора ръка в БГ на 250 хил.км. какво ще е останало от тая батерия ? Това не се отнася само до автомобила от статията. Много ми е мътно, бъдещето на ел. колите втора употреба.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Всички операционни системи се обновяват автоматично от 15 години Тесла от почти 10 години. Не виждам особена иновация на ФВ, поради която се налага написването на цяла статия ...