IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Volkswagen имат големи планове за T-Cross

Субкомпактният SUV става глобален модел

Във Volkswagen имат големи планове за T-Cross

Шефовете на Volkswagen и маркетинг стратезите на марката имат амбициозни планове за субкомпактния SUV модел T-Cross, който трябва да се превърне в „основна част” от глобалната SUV гама на германския гигант.

Това обяви главният оперативен директор на VW Ралф Брандщатер, който поясни, че компманията планира да произвежда „регионални версии” на T-Cross в Испания, Китай и Бразилия, като така на практика моделът ще присъства на почти всички важни за марката пазари. Допълнително предстои да бъде разработен и одобрен плана за лансирането на модела и в Северна Америка, като в компанията имат притеснения, че може би T-Cross ще се окаже малък за вкуса на купувачите там, които обаче също демонстрираха в последните години, че са готови да купуват все повече и повече SUV возила.

Брандщатер обаче направи и още едно уточнение, което може да добави още един плюс към силните качества на модела – версиите за пазарите в Китай и Южна Америка ще се по-големи на размери в сравнение с варианта на T-Cross за Европа.

T-Cross е изграден върху платформата MQB на Volkswagen и официално беше лансиран през април тази година, като моделът е позициониран точно под T-Roc.

0 от 500