IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кабрио версия на VW T-Roc е все по-близо

Гигантът подготвя интересен експеримент за европейския пазар

Кабрио версия на VW T-Roc е все по-близо

T-Roc е един от най-популярните нови компактни кросоувър модели, а във VW имат сериозни надежди за популяризирането на автомобила не само на пазарите, където марката е сред лидерите по продажби. Дали обаче кабрио версията на T-Roc ще е добра идея?

В последните години индустрията познава няколко такива опити, които не се оказаха особено успешни – на Nissan Murano в Северна Америка, както и на Range Rover Evoque. Дали това не е твърде специализирана пазарна ниша, от която масовите клиенти странят?

В същото време предсерийните прототипи на T-Roc кабрио вече навъртат километри, а VW от своя страна има богат опит с превръщането на обикновени модели в интересни предложения под открито небе – Golf и Eos са отлични примери за това.

Откритата версия на T-Roc ще е само с две врати и по-скромен по обем багажник по обясними причини, а създателите му искат да го наложат като съвременен вариант на Beetle кабрио.

Факт е, че популярността на кросоувърите на глобалния пазар, както и в почти всички страни продължава да расте, но все още няма категоричен отговор на въпроса дали купувачите са готови да приемат и откритата им версия. Освен ако не става въпрос за екстравагантен експеримент на VW с подходящо избран момент – T-Roc е вече от 2 години на пазара и е все по-близо до фейслифт в средата на жизнения му цикъл, така защо да не се пробва нещо по-нестандартно?

0 от 500