IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерт: Колите с по-лошо качество ще спасят пазара

Автомобилните производители трябва да следват модела на Dacia

Експерт: Колите с по-лошо качество ще спасят пазара

Качеството на съвременните автомобили е толкова добро, че  клиентите ги карат по-дълго, а това удря по продажбите на нови коли, твърди експертът Майк Ръдърфорд пред британското издание АutoExpress. Издръжливостта на автомобилите доведе до това, че повечето без проблем могат да изминат над 160 хиляди километра.

Хора, които нямат достатъчно пари за нова кола, продължават да карат преди това закупените се коли без никакви проблеми, като инвестират малки суми в поддържане на доброто им състояние. Това се превърна в проблем за автомобилните производителите, които в резултат губят приходи. Те трябва да увеличат обема на производство, което е невъзможно да се постигне без увеличаване на продажбите на автомобили, а не на резервните части за тях.

Според статистиката на Министерството на транспорта на Великобритания, в началото на новия век средният експлоатационен живот на автомобилите е бил само 6,5 г. По последни данни на Асоциацията на производителите на автомобили, че средната възраст на автомобилите в Англия вече е достигнала 8 г. Средната възраст на автомобилите на ЕС се е повишила до 11,1 г., а в САЩ - до 11,8 г. Традиционният бизнес модел на автомобилните производители включва създаването на коли, които да отговарят на нуждите на клиентите на даден регион, и да му служат не повече от 10 г. Днес средната възраст вече е надхвърлила 10 г.

Дачия Дъстър

Намаляване качеството на автомобилите може да ги направи по-достъпни и да гарантира бъдещи продажби на нови коли, предлага Ръдърфорд. В моделната гама на компаниите трябва да се появят толкова евтини и ценово атрактивни нови автомобили, че дори и стиснатите собственици на употребявани коли да бъдат изкушени от тях. Renault (Dacia), например, следва този път, посочва експертът. Другите производители трябва да последват примера на френския концерн, в противен случай ги чака упадък, убеден е Ръдърфорд.

0 от 500
  • #23
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Средностатистическия българин има твърдото убеждение че ВСИЧКИ нови коли са пъле ***. От друга страна той кара 10+ годишна кола, а опита му с нова нова кола е или познат на познат споделил на маса или служебна кола, а знаем как се карат служебните като за последно. Май по-скоро гроздето е кисело.Отделно както виждаме какво заяждане започвам когато някой каже че кара нова евтина кола. Ами не за всеки е приоритет да кара Мерцедес.
  • #22
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прости ми Селтако.Прости ми Беден и Злобен, работещ за 800 лв Селтако.Няма как да разбереш, защото си ***.Но е важно да има хора, като теб.Евтина ти работна ръка ми е изгодна.Така като не плащам за простия ти труд и като не плащам за лъскави коли, а карам евтина кола ИМАМ пари.Разбираш ли *** - пари за мен и децата ми.Най-вероятно не ме разбираш, свикнал съм, отдавна плащам на киртаци като теб и ви познавам мисленето.
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    не си беден ве! просто бачкаш в рено-дачия.БъГъ и лажеш на поразия! нали за тва ти плащат да не си беден ...
  • #20
    11 rate up comment 3 rate down comment
    До U2 ( преди 4 години )
    Не съм беден.Живея в собствен дом и почивам където пожелая. Нямам ипотеки, а само нормалните кредити за развитието на бизнеса ми. Имам собствен бизнес и децата ми учат в Холандия за МОЯ сметка!Не знам дали поп фолк мозъка ти ще го разбере - НЕ давам пари за ламарина!
  • #19
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до Хаха ( преди 4 години )
    разбирам фрустрацията ти към новите коли, но вероятно и сам разбираш че каране на ауди 80 още 30 години не е пътят.. колкото и да е здрава - от познат със сервиз съм научил едно - всички се чупят - до една.
  • #18
    4 rate up comment 7 rate down comment
    U2 ( преди 4 години )
    Няма да си купиш премиум, защото си беден. Това е истината.
  • #17
    14 rate up comment 5 rate down comment
    дачията си е КОЛА ( преди 4 години )
    Имам Дачия Докер от нова.260 лв обслужване1200 каско и гражданскаВече 4 години САМО карам.НИКОГА НЕ БИХ СИ КУПИЛ ПРЕМИУМ или друг коптор с кожичка
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Харесвам дачия, бих си купил, не знам защо казвате ниско качество. Дачия си е най доброто за цената :)
  • #15
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Хаха ( преди 4 години )
    От години работя в бизнеса с нови коли и съм видял хиляди от всякакви марки.Вече качество НЯМА.Умните хора карат колкото им е гаранцията и веднага сменят с нова, защото вече знаят за грандиозното качество.И така вече старите кочини стават собственост на поредният кривак от село, който гледа лошо от лачената си А6-ца.И когато неизбежното се случи започват да реват, но вече е късно и се налага нов бърз кредит :)Така, че ще си карам 30-та кола и ще имам пари за мен :)
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до Хаха ( преди 4 години )
    Каруцата на дядо ти е още по-качествена. Първата ми кола беше произведена 1966г., втората 1990г., третата 2003, четвъртата 2015г. Аз мога да ти говоря затова коя е най-качествена, защото не съм останал в миналия век ;)