IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световният пазар на нови автомобили продължава да пада

През март обаче Западна Европа пак надмина САЩ по продажби

Световният пазар на нови автомобили продължава да пада

През март световният автомобилен пазар потъна с още 5% до 8,878 милиона бройки, а през първите три месеца на 2019 г. продажбите на нови автомобили в света намаляха с 6,7% до 22,468 млн.

Китай все още заема първо място в света по продажби на нови автомобили и въпреки че през март спадът се забави, той все още е много висок - 7,8% или 2,384 млн. бройки. Пазарът на САЩ, който е втори в света, пък отбеляза потъване с 2,9% до 1,608 милиона.

Пазарът в Западна Европа, който е третият по големина в света, през март отново надмина американския - 1,856 млн. бройки продадени нови автомобили, което обаче е с 3,2% по-малко от същия месец на миналата година. В Източна Европа спадът за март е от 4,9% до 379,6 хиляди бройки.

В Южна Америка спадът в продажбите е 16% до 236,9 хиляди единици. Като цяло нито един от основните световни пазари не е на плюс - в Япония спадът е с 3,6% до 633 хиляди броя, в Канада - 1,3% до 184,2 хиляди, а в Южна Корея - 5,8% до 153,3 хиляди.

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Светът се готви за война и не му е до коли. Световният терорист САЩ притиска държави ,които са богати на петрол и им налага санкции,за да клекнат. Това са Русия, Иран, Венецуела. Нали никой не си мисли, че това е случайно. Преди това избомбиха Ирак,Либия и Сирия. Сигурно и това е случайно според някои промити мозъци. С Китай са в търговска война. Така нещата няма да продължат и както много политици и анализатори намекват-готви се война.На САЩ им е жизнено необходима,за да съществуват.