IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жертви на жегата: Рекламират пистата в Рио с "Монца"

Историята около новото бразилско трасе става все по-интересна

Жертви на жегата: Рекламират пистата в Рио с

Новият президент на Бразилия Жаир Болсонаро още в първите си месеци на поста се насочи и към автомобилния спорт и по-точно кой град да приема бразилския кръг от Формула 1. Болсонаро обяви, че планира строеж на писта в Рио де Жанейро, която да замести „Интерлагос” в Сао Пауло.

Това накара Формула 1 официално да заяви, че до края на 2020 домакин остава Сао Пауло, а от 2021 нататък вече се водят преговори със Сао Пауло и Рио.

Но кампанията на Болсонаро и администрацията му срещат неочаквани спънки. Първоначално той обяви, че новата писта в Рио ще носи името на легендата Айртон Сена. На това веднага се възпротивиха от фамилията Пикет, тъй като Сена е от Сао Пауло, а Рио е градът на Пикет – от Нелсон до последните му деца, които се състезават. В крайна сметка беше решено, че новото трасе ще се казва „Рио Мотор парк”.

Сега обаче дойде една изключително интересна издънка. В дните на Гран при на Австрия градските власти на Рио решиха да популяризират новото трасе в социалните мрежи с публикуването на различни реклами, придружени от схемата на пистата „Монца”, но с обяснение, че това ще е конфигурацията на новата бразилска писта. Което е интересно, като се има предвид, че схемата на бъдещото трасе в Рио вече е публикувана.

Странен резултат за страна като Бразилия, където Сена, Пикет и компания са легенди, но явно в кампанията на Рио са успели да намерят човек, който изобщо да не се интересува от Формула 1 или пък който е решил, че конфигурацията на „Монца” е страхотна, но неизвестна и никой няма да забележи „заемката”.

0 от 500