IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren почита Сена със скулптура

Творбата на Пол Оз намери място на "Булеварда" в базата в Уокинг

McLaren почита Сена със скулптура

В Технологичния център на McLaren в Уокинг вече има статуя на легендата Айртон Сена, дело на Пол Оз, чието творчество е изцяло насочено към Формула 1.
Скулптурата е поставена във фоайето или „Булеварда”, както наричат в McLaren тази зона от базата на компанията. Сградата на McLaren в Уокинг, изградена по времето на Рон Денис е създадена от архитекта Норман Форстър, а самото фоайе е изключително светло и просторно.

Първоначалната идея е била там да се излагат ретро автомобили, произведения на съвременното изкуство и т.н но все по-често там се появяват спомени от славната състезателна история на McLaren.

Последното допълнение е бронзовата скулптура на Сена, която за първи път беше показана тази година на моторспорт изложението в Бирмингам.

Пол Оз обяснява, че се е постарал да покаже движенията и енергията на тялото на Сена при преодоляването на завоя „Червената вода” на „Спа”.
Загиналият на 1 май 1994 година Сена спечели трите си световни титли и 35 победи с болиди на McLaren в края на 80-те и началото на 90-те години.

0 от 500