IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Папата получи скулптура на Сена (ВИДЕО)

На 1 май се навършват 25 години от смъртта на легендарния пилот

Папата получи скулптура на Сена (ВИДЕО)

Папа Франциск получи днес бронзова скулптура на легендарния пилот от Формула 1 Айртон Сена, като произведението на изкуството е дело на племенницата на Айртон Паула Сена Лали. Сестра й Бианка, която е директор на института „Айртон Сена” представи склуптурата на папата, а след това тя ще стане част от постоянната експозиция на музея на Ватикана.

Скултурата носи името „Моя Айртон” и е поръчана преди три години от майката на пилота Нейде Сена, а сега е показана за първи път пред публика.

„За мен е гордост, че получих тази задача от баба ми, за да пресъздам Айртон по начина, по който го помним всички ние в семейството ни – заяви Паула, която отсъства днес от церемонията във Ватикана, тъй като все още се възстановява от раждането на второто си дете. – Знаех, че ще бъде много трудно, защото всеки пази в себе си образа на Айртон. Освен това баба ми е изключително придирчива и досега е отхвърляла много творби, посветени на Айртон.”

На 1 май се навършват 25 години от смъртта на 3-кратният световен шампион във Формула 1, който катастрофира на „Имола” през 1994 година.
 

0 от 500