IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Astra се завръща в дома си

Следващото поколение на модела ще се произвежда в Германия

Новият Opel Astra се завръща в дома си

Вече е известно, че Opel разработва новите поколения на моделите Astra и Insignia на платформите на концерна PSA, тъй като няма право да използва компонентите от сегашните автомобили, защото те са собственост на концерна General Motors. Първо ще се появи новата Astra, като от германската компания разкриха някои подробности за модела.

В основата на хечбека ще бъде модулната платформа EMP2 на групата PSA, което означава, че Astra ще повтаря семейството Peugeot 308. Моделът обаче се завръща в дома си, тъй като ще се произвежда в завода на Opel в Рюселхайм. В него Astra се сглобяваше през периода 2009-2015 г., но сегашното поколение се прави в завода на Vauxhall в Елсимър Порт (Англия) и в предприятието на Opel в Гливице (Полша).

В Рюселхайм в момента се произвежда единствено семейството Opel Insignia и неговите разновидности -  Buick Regal за Северна Америка и Holden Commodore за Австралия. Част от мощностите в завода наскоро бяха освободени, след като производството на копактния ван Opel Zafira беше прекратено.

От Opel допълват, че новата Astra ще се предлага както с двигатели с вътрешно горене, така и в електрическа версия. Всички модификации ще се сглобяват на един конвейер - нещо, с което PSA се гордеят и с което искат да се противопоставят на концерна Volkswagen. Немците създадоха специална платформа за електромобили и съответно се нуждят от отделни производствени мощности за този тип превозни средства.

Все пак, новата Astra ще почака, тъй като стартът на производството на следващото поколение в Рюселхайм е планиран за 2021 г.

Снимка: Opel

0 от 500