IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ускорява преминаването на платформи на PSA

Това означава спешна промяна за Astra и Insignia

Opel ускорява преминаването на платформи на PSA

През есента на 2019 г. марката Opel ще стъпи на няколко нови пазара в Азия, Африка и Южна Америка, като едновременно с това ще се завърне и в Русия. За реализацията на този план обаче моделите на компанията трябва да бъдат сериозно променени, тъй като предишният собственик на Opel - концернът GM забрани продажбата на автомобили, които изполват негови технологии. Това ще засегне основно 3 модела - Mokka, Astra и Insignia, които спешно трябва да преминат на нова платформа.

Първи смяна на поколенията ще претърпи кросоувърът Mokka, който се продава в този си вид от 7 години. Производството на първото поколение на модела вече приключи, а дилърите на Opel до края на годината ще продават автомобилите, които са им останали на склад. В началото на 2020 г. ще бъде представена новата генерация на Mokka, която ще премине на платформата CMP на френския алианс PSA Group.

Opel Astra

При другите два модела обаче нещата са малко по-сложни, тъй като те са по-отскоро на пазара. Astra (на снимката) дебютира през 2015 г., а Insignia - през 2017 г. Така техният живот ще се окаже по-кратък, тъй като също ще преминат на модулна платформа на PSA. Съответно Astra ще се "сроди" с Peugeott 308, а Insignia - с Peugeot 508. А това означава, че сегашната Insignia ще бъде пенсионирана и няма да получи фейслифт, който обикновено са появява 2-3 години след дебюта на модела.  

На платформите на PSA вече са направени няколко модела на Opel - Crossland X, Grandland X, Combo, Vivaro, Zafira Life, а също така и Corsa, чиято електрическа верия вече беше представена. В същото време германците се отказаха от други модели, разработка на GM - Adam, Karl, Cascada и Zafira. Те бяха спрени от производство и няма да получат наследници. А до края на годината ще ги последва и  Opel Ampera-e, който представлява Chevrolet Bolt, продаван в Европа.

Снимки: Opel

0 от 500