IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юсеин Болт плати за малък градски автомобил

B-Nano на Bolt е за споделени пътувания в големи градове

Юсеин Болт плати за малък градски автомобил

Bolt е сред най-неизвестните автомобилни производители, въпреки че предлага нещо интересно – свръхкомпактен електромобил за големите градове, а финансирането идва от легендарния вече лекоатлет Юсеин Болт.

Автомобилът е създаден по формулата на Renault Twizy и предлага място за двама души разположени един зад друг. Пробегът на електромобила с едно зареждане обаче е по-скромен – до 25-30 километра, затова и той е насочен към пътувания основно в градска среда.

Bolt стартира с електрически скутери, също с малък пробег – до 3 километра, а сега в гамата й влиза и споменатият електромобил, който носи името B-Nano.

Премиерата на B-Nano се състоя на конференцията Viva Technology в Париж, като Юсеин Болт презентира новия модел, а от компанията твърдят, че това е единственият електрически микроавтомобил, на който му се сменя батерията. В Bolt са уверени, че тази поостаряла концепция, изоставена от големите компании заради високите цени на батериите, все още може да бъде реализирана. Серийното производство на B-Nano трябва да стартира през 2021, но компанията събира поръчки, като все още няма информация как точно ще се развива инфраструктурата за нормалната експлоатация на тези електромобили.

Естествено, B-Nano е създаден за споделени пътувания и това означава, че екипите на компанията, която се грижи за тези коли просто ще заменя батериите на паркираните електромобили, за да ги върне в експлоатация.

Bolt вече предлага споделени пътувания в Париж с електрически скутери, като компанията има планове да стъпи и в други големи европейски градове.
Bolt е основана миналата година, седалището на компанията е във Флорида, а целта й е „да запълни празнините в микро мобилността”.

0 от 500