IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Златен GT-R за шампиона Болт

Ямайският атлет получи специална версия на суперколата на Nissan

Златен GT-R за шампиона Болт

Световният рекордьор на 100 и 200 м в леката атлетика – Юсейн Болт, заслужено носи титлата „Най-бързият човек на планетата”. Освен, че е олимпийски шампион, ямаецът е посланик на Nissan в целия свят.
Златен GT-R за шампиона Болт
Именно заради това японският производител реши да му връчи ключовете на уникална версия на спортното си купе GT-R, моделна година 2014. Машината е боядисана в яркия цвят „Bold Gold”, а интериорът й е изцяло в бяло. Специални са и джантите от лека сплав RAYS.

Автомобилът е един от двата, произведени от Nissan и предназначени за Болт заради уникалните му постижения. Втората кола бе продадена на благотворителен аукцион и в момента пътува към новия си собственик в Австралия. Парите от нея отиват във фондация, подпомагаща деца в Ямайка.
Златен GT-R за шампиона Болт
GT-R-ът на Болт е по-специален от останалите коли от модела. Като технически характеристики той не се различава от тях, но настройките му са направени така, че да съответстват напълно на стила на каране на шампиона.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan gt-r
0 от 500