IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes: Говорихме с Люис за трансфер във Ferrari

Тото Волф радва медиите с интересни разсъждения за бъдещето на Хамилтън

Mercedes: Говорихме с Люис за трансфер във Ferrari

Звучи абсурдно нали? В деня, в който Люис Хамилтън и Валтери Ботас донесоха на Mercedes петата поредна двойна победа в пет състезания от началото на сезона, шефът на тима Тото Волф призна, че са обсъждали дали британецът може да премине във Ferrari.

В момента това изглежда като изключително лоша идея – италианският тим отново използва на два пъти заповеди от бокса за да осигури 4-ото място на Себастиан Фетел в Гран при на Испания, а съотборникът му Шарл Льоклер завърши пети, като и двамата бяха победени от Макс Верстапен с Red Bull.
Досега в историята на Формула 1 няма отбор, започнал сезона с пет поредни двойни победи в първите пет състезания. Срещу това тази година Ferrari има три трети места.

Но Люис Хамилтън и шефовете на Mercedes са дискутирали възможността 5-кратният световен шампион да се състезава един ден за Ferrari и подобно решение „няма да е драма”, обясни Волф пред агенция Reuters.

34-годишният Хамилтън има договор с Mercedes до края на 2020 година, като това му дава възможност да изравни рекордните 7 световни титли на Михаел Шумахер.

„Трябва да признаем, че може би всеки пилот си мечтае един ден да кара за Ferrari – обясни Волф пред медиите на пистата „Каталуня” край Барселона. – Това е иконата на Формула 1, част от историята на шампионата и аз напълно уважавам желанието на всеки пилот да кара за Ferrari.

„Дори в тима сме дискутирали тази тема, говорили сме и с Люис по въпроса и сме на едно мнение по този въпрос.

„Стигнахме до тази дискусия когато преговаряхме за последния договор на Хамилтън и моето мнение е, че трябва да имаме по-широк мироглед и да приемем факта, че пилотите искат да използват най-добрата възможност, която се появи пред тях и винаги искат да карат за най-добрия отбор.”

Веднага след това обаче Волф обясни, че в момента няма никакви индикации, че Хамилтън, който спечели 4 от петте си световни титли с Mercedes, иска да напусне тима.

„Мисля, че в момента Mercedes осигурява на Люис автомобил, с който той да изпълнява целите си във Формула 1 – скромно обясни Волф. – Ако продължим да се представяме на това ниво, не виждам причина Люис да иска да напусне и ние ще се радваме, ако той остане при нас и след края на настоящия му договор.

„Ако обаче един ден се разделим, то отношенията ни ще останат позитивни, тъй като всяка от двете страни ще продължи да преследва успехите, но с някои промени. Така че, няма драма.”

Последната световна титли при пилотите за Ferrari спечели Кими Райконен през 2007 година, който в края на миналата година беше сменен от Шарл Льоклер.

Волф не отрече и възможността Mercedes да прояви интерес към Фетел, въпреки че това е по-скоро теоретична възможност, като се има предвид кризата, в която е изпаднал 4-кратният световен шампион, както и все по-силните индикации от негова страна, че най-вероятно ще напусне Формула 1, когато изтече договора му с Ferrari.

„Защо не и Себастиан – риторично запита Волф. – Мисля, че трябва да имаме предвид, че в момента във Формула 1 има 6 или 7 пилоти, които имат уменията и интелигентността да карат автомобил, с който да могат да спечелят световната титла.

„Двама от тях са при нас и се надявам да не се разделяме с тях. Има и още няколко пилоти, на чието представяне се радваме. И Себастиан определено е един от тях.”

0 от 500