IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ървайн: Хамилтън не е като Шумахер

Бившият пилот смята, че Фетел е твърде надценен

Ървайн: Хамилтън не е като Шумахер

Някогашният втори пилот на Михаел Шумахер във Ferrari Еди Ървайн се оттегли от Формула 1 през 2002 година след 10 пълноценни сезона в световния шампионат, но редовно демонстрира, че следи внимателно спорта. И за да се убеди това северноирландската секция на ВВС попита Еди за мнението му относно настоящите големи звезди на Формула 1 Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, сравнени с Михаел Шумахер и Айртон Сена.

Както обикновено, Еди е остър и лаконичен, но пък има погледа на човек, който познава спорта отвътре и вижда неща, които често остават скрити за анализаторите или пък не са разбрани правилно.

„Люис Хамилтън демонстрира през миналия сезон, че е в отделна лига, едно ниво над всички – заяви ирландецът, който кара 4 години във Ferrari. – Ако следите Хамилтън внимателно, ще видите, че той е напълно отдаден на битката, винаги гони, за да изпревари.

„Фетел, от своя страна е добър и е на ниво, когато е начело и няма с кого да се бори за победата. При него борбата с другите пилоти често завършва с удар или поне контакт. Фетел е добър, но не е на нивото на 4-кратен световен шампион. Моето мнение е, че той просто е надценен.

„Тук е разликата с Михаел Шумахер и Айртон Сена, двамата винаги, когато имаха възможност, налагаха доминацията си – в едно състезание или през целия сезон. Хамилтън е много талантлив, но понякога пропуска да се възползва от подобни възможности, сякаш си е дал почивка.

„Хамилтън беше съотборник 2 години с Дженсън Бътън и тогава Бътън често беше по-добър от него, което не изглеждаше логично. Михаел никога не допускаше нещо подобно, както и Сена.

„При прякото сравнение, мисля че Хамилтън се справя по-добре от Михаел, когато става въпрос за изпреварвания. Но ако говорим за ниво на представяне в един уикенд или един сезон, никой още не може да се доближи до нивото на Михаел и Айртон.”

0 от 500