IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън помага за по-мощен Mercedes-AMG One

В компанията все още не са одобрили идеите на шампиона

Хамилтън помага за по-мощен Mercedes-AMG One

Суперавтомобилът на Mercedes-AMG One, задвижван от дериват на двигателя на компанията за Формула 1, ще има специална версия, която ще носи името на 5-кратния световен шампион Люис Хамилтън, който спечели 4 от титлите си с тима на марката. Новината беше съобщена от самия Хамилтън пред списание Top Gear.

„Естествено, че One ще има специална версия, няма смисъл да не направим нещо подобно”, обясни пилотът, който поясни, че развитието на специалната версия на One ще е изцяло под негово наблюдение. Все още обаче в AMG не са решили дали версията Lewis Hamilton ще стане реалност.

Хамилтън представи One и е лице на маркетинговата компания за популяризиране на автомобила. Освен това от Mercedes упорито повтарят, че One получава двигател, много близък до този, с който се състезават Хамилтън и Валтери Ботас. Производствената серия на One е 275 коли, а специалната версия LH ще е извън тези бройки.

„Естествено, че искам да има специална версия LH – обясни Хамилтън. – Говорили сме с AMG по въпроса, те все още обсъждат създаването й. Но е логично да я има, все пак трябва да отбележим титлите, които спечелихме заедно.”

Хамилтън потвърди, че планира сериозни промени по One, ако идеите му бъдат одобрени – от засилването на звука на двигателя през добавянето на нови аеродинамични елементи до повишаване на мощността на задвижващата система.

Mercedes спечели всички световни титли във Формула 1 от въвеждането на новите V6 турбо мотори с обем 1,6 литра – пет титли при конструкторите и пет при пилотите.
 

Снимка и видео: Mercedes-AMG

0 от 500